YAT KAPTANLIĞI SINAV ÇALIŞMALARI



Aşağıdakiler yat kaptanlığı sınavlarına hazırlananlar içindir. Sınav Bili belgesini bir çok sınavı bir araya getirip kategorileyerek derledim. Diğerleri bir yerlerden hazır geçti elime. Özgün çalışmalardır. Başlıklara tıklayarak belgeleri görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.


HIZIL REİS - SınavBili : Yat kaptanlığı sınavlarında sorulan sorulardan hazırladığım bir derlemedir. Pdf belgesi şeklindedir. Başlıklar yer imlendirilmiştir. Pdf okuyucunuzun yer imleri çubuğunu ya da gezinti bölmesini açarsanız, sınav başlıkları arasında hızlıca dolaşabilirsiniz.
Bin sayfaya yakın bir belge olduğu için, google pdf izlemesinde açılmakta zorlanabilir. İndir de bak, daha iyi.

COLREG : Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü ve bu konudaki soruları içeren canlı, yetkin bir çalışmadır. XLS dosyasıdır. Excel veya benzeri bir programla açılır. Açılan belgede, sağ üstlerdeki Sınav bağlantısını tıklayarak sınava girebilirsiniz. Doğruyu yanlışı göster, gösterme gibi seçeneklerle soruları gereksiniminize göre çalışabilirsiniz. Soruların kaçını bildin, bilemedin görebilirsiniz vb.



İçindekiler bağlantısıyla ya da bazı soruların yanındaki okları kullanarak soruların dayandığı bilgileri gözden geçirebilir ve öğrenebilirsiniz.





SESLİ SINAVLAR : Bu sınavlar powerpoint belgeleri ve slayt gösterileri şeklindedir. Yanıtladığınız soruların doğru mu yanlış mı olduğunu size Evet veya Hayır şeklinde sesli olarak bildirir.
Birden çok sınav var içinde. İndirmede kolaylık olması açısından bu belgeyi, zip dosyası olarak ekledim. Zipi çıkartıp kullanın.



Burada dikkat edilmesi gereken noktalar:
· Ses dosyaları E ve H, powerpoint belgeleri ile aynı klasörde bulunmalıdır.

. Ses yanıtlarını dinleyebilmek için belge, slayt gösterisi şeklinde açılmalıdır.

. Her belgeden iki adet vardır. Birisi powerpoint belgesiyken, diğeri doğrudan powerpoint slayt gösterisi şeklindedir.

. 'SINAV ÇALIŞMA ' adlı dosya, bu 'SESLİ SINAV' klasöründeki tüm sınavların içindekileridir. Buradan, belgeleri tek tek açmak zorunda kalmadan, hepsine geçiş yapabilirsiniz.


YAT KAPTANLIĞI SINAVI -Tümü : Ya da, yukarıdakilerin hepsini birden, bir zip dosyası olarak bu linkten indirebilirsiniz.






--------------------------------------------------------------
HIZIL REİS
Yat Kaptanlığı Sınav Çalışmaları
----------------------------------------------------------------------------------

Yorumlar

TUTULAN YAYINLAR

HIZLI SEYİR UYARILARI

TEKNE TESLİMATI SIRASINDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

REMEMBERING TO SAIL